Старши полицай ограби бензиностанция

1
Задигнал само 130 лева...
Задигнал само 130 лева...

На 2 септември, петък, рано заранта малко преди 6 часа 39-годишният старши полицай и общински „скобаджия” Боян Панайотов е извършил въоръжен грабеж на бензиностанция „Петрол” край Шумен на Пети километър.

За инцидента лаконично съобщиха едва днес от полицията в Шумен, цитирани от 24 часа.

Задигнал само 130 лева. Полицаят се появил в бензиностанцията маскиран, но неизвестно защо отишъл със собствената си кола, черен „Фолксваген Голф ”, с шуменска регистрация, без да и закрил номерата му. По тях бързо станало ясно чие я колата и кой е въоръженият грабител. Не е ясно кога е бил арестуван, но до края на деня днес се очаква да влезе в съдебна зала, за да бъде гледана мярката му за задържане.

От години полицаят е в екипа на общинските скобаджии, които блокират неправилно паркирани коли и им поставят скоби. По данни на полицейския пресцентър в Шумен след грабежа неизвестният мъж се отправил в посока „7-ми километър”. На място са били изпратени служители на РУ Шумен, които установили, че в обекта бил влязъл маскиран мъж. След като е заплашил с оръжие 29-годишната жена, работеща като продавач консултант, е отнел оборотни парични средства. Извършен е оглед.

Образувано е досъдебно производство. В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършителят на деянието е използвал лек автомобил „Фолксваген”, с шуменска регистрация и се е отправил в посока „7-ми километър”. При последвалите оперативни действия служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР Шумен и сектор „Криминална полиция” при РУ Шумен изяснили, че автомобилът се ползва от полицейски служител в РУ Шумен.

Материалите по досъдебното производство са докладвани на прокурор от Районна прокуратура Шумен, който е постановил да бъде образувано следствено дело по описа на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура Шумен. При проведените процесуално - следствени действия са събрани данни, че 39-годишният Б.П. на длъжност старши полицай при РУ Шумен е извършител на деянието.

Привлечен е като обвиняем за престъпление по чл. 198 от НК за извършен грабеж на сумата от 130 лева. Работата по случая продължава. Със заповед на директора на ОДМВР Шумен 39-годишният Б.П. е отстранен от длъжност, образувано е дисциплинарно производство за деяние, за което се предвижда „уволнение”

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари