Старшата акушерка от „Медика“ стана майка за трети път

7
В личен план Шафие Сабриева е майка на още две, вече големи деца
В личен план Шафие Сабриева е майка на още две, вече големи деца Снимка: УМБАЛ "Медика"

Старшата акушерка в отделението по Акушерство в УМБАЛ „Медика“ Шафие Сабриева даден личен пример за демографски прираст, като стана майка за трети път, и то на работното си място

От болницата поздравяват колежката си с щастливото събитие и разказват, че Шафи, както я наричат всички, е израждала бебета до края на седмия месец от бременността си, пише Русе Медиа. Днес с помощта на своите колеги тя е родила чрез секцио напълно здраво момченце – с тегло 3750 гр. и ръст 52 см.

Шафие Сабриева завършва специалност „Акушерка“ в Русе, под ръководството на проф. Сербезова. Веднага след дипломирането си тя започва работа в с. Семерджиево. След началото на здравната реформа работи при общопрактикуващия лекар д-р Ваня Илиева, а после и при вече покойния д-р Юлиан Георгиев, за когото споделя, че му дължи страшно много. През 2007 г. започва работа в АГ-комплекса на окръжната болница в Русе, а през месец март 2015 г. – в болница „Медика Русе“.

Шафие Сабриева е от основоположниците на отделение по Акушерство на УМБАЛ „Медика Русе“, като съдейства за организацията по неговото откриване, изграждане на материалната база и набавяне на необходимото оборудване, за да може то да стартира дейност в началото на 2017 г. Само там изродените нормално от нея бебета са над 340, а общият брой на проплакалите в ръцете ѝ пеленачета надвишава 500.

В УМБАЛ „Медика Русе“ в синхрон работи екип от 3 акушерки. Те, заедно с лекарите и сестрите, помагат на майките в този така важен момент от живота – раждането. А що се отнася за Шафи, родилките споделят, че тя им показва как това е „момент, който никога и по никакъв начин не можеш да запомниш с нещо лошо, а само и единствено с любов и много обич“.

В личен план Шафие Сабриева е майка на още две вече големи деца. С гордост споделя, че дъщеря ѝ е поела по нейния път – грижата за здравето на хората, и вече учи за медицинска сестра в РУ „Ангел Кънчев“. Голямата опора в живота на Шафи – бащата на бебето, е много щастлив, че за втори път става баща на син.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари