Станислав Балабанов: Правилно постъпихме, че не поканихме ГЕРБ на разговори

0
Новият министър-председател и проектокабинет на "Има такъв народ" ще са ясни "скоро"
Новият министър-председател и проектокабинет на "Има такъв народ" ще са ясни "скоро" Снимка: БГНЕС

Новият министър-председател и проектокабинет на "Има такъв народ" ще са ясни "скоро"

"С това поведение ГЕРБ показват, че не подхождат сериозно по принцип към обстановката в държавата в момента. Затова ние, може би, предприехме правилния ход - да кажем още вчера, че това е партия, с която няма да разговаряме".

Така депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов коментира пред журналисти отказа на ГЕРБ от тази сутрин да участват на консултациите за правителство, които днес президентът Румен Радев провежда на "Дондуков 2", пише 168 часа.

"Виждате как се държат, как се държат и по отношение на назначението на хора във временните комисии от вчера. В комисията за полицейското насилие предложиха Младен Маринов, главният виновник за събитията от миналата година. Тяхното поведение е нарочно, "ние сме сърдити, заради собствените си грешки" и ще ви гледаме отстрани. Това си е тяхно решение", категоричен бе той.

"Те са лицето на компрометирания модел, от който искаме да се изчистим. Този модел, който ни управляваше в последните 12 г.", каза Балабанов.

"Искаме да стане много ясно нещо - тези разговори, които ще проведем с политическите партии, са за политики. Тоест по отношение на нашите приоритети и програма. Ще чуем въпросите им и ще видим техните предложения, чисто политически. Тук не става въпрос за бъдеща коалиция, за златни пръсти, за министерски постове и покани. Тук говорим по демократичен начин с колегите от тази пленарна зала. И ще видим на база тези разговори какво ще стане", настоя той.

Няма да мръднем от нашата позиция. Тоест те няма да участват така или иначе в кабинет. Просто всички искат да ни изслушат и това ще стане, продължи той.

Ще видите скоро и кандидатурата за новия министър-председател, както и за ревизирания кабинет, обясни депутатът.

Нека видим кой ще застане зад нас. Всички се фокусирате върху определени политически партии. Зад гърба ни е българският народ, който иска стабилна държава и управление. Ние трябва да подходим отговорно към този момент. Зад гърба ни, може би, ще са хора като "Демократична България", "Изправи се БГ! Ние идваме!". Всъщност българският суверен така раздаде картите, че са необходими тези разговори. Задължителни са, за да има кабинет, защото ситуацията, в която ни поставяха ГЕРБ е отчайваща, допълни още Балабанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари