Станимир Станчев: Пенчо Милков превърна Русе в замръзналата северна столица

9
Градът трябваше да бъде северната столица, но сега сме замръзналата столица
Градът трябваше да бъде северната столица, но сега сме замръзналата столица

Градът трябваше да бъде северната столица, но сега сме замръзналата столица

След 4-годишното си управление кметът на Русе Пенчо Милков е изправен пред критики за това, че градът не се е развил по начина, по който неговите съграждани очакваха.

В публикация в социалните мрежи опозиционният общински съветник Станимир Станчев твърди, че Русе е "замръзнал" през последните 4 години. Той посочва редица проблеми, включително липса на комуникация между общината и гражданите, липса на значими инвестиции, занемарен бизнес и замърсяване на въздуха.

Станчев заявява, че през този период общинската администрация е имала "пълен комфорт", благодарение на подкрепата на ВМРО. Той също така критикува кмета за това, че не е взел мерки за решаване на проблема с замърсяването на въздуха.

"След 4-годишното управление на Пенчо Милков Русе се превърна в замръзналата северна столица

Дойде време за раздяла, за равносметка и за финалния отчет на кмета Пенчо Милков. Русе трябва да е перла! Градът трябваше да бъде северната столица , но сега сме замръзналата столица. Това е нашата оценка след 4-годишното управление на кмета Пенчо Милков.

Няма как да кажем, че сме доволни и че работихме добре поради простата причина, че липсваше всякаква комуникация. За 4 години – нула срещи. Освен че нямаше срещи, нямаше и покани, с изключение на едно телефонно обаждане преди 20 дни относно приемането на бюджета.

За този 4-годишен мандат на кмета няма нещо значимо, което да се покаже. Съгласен съм, че работихме в необичайна среда. Никой не е работил досега в такава среда. Но нека си спомним: Не беше ли около 2 години управление при служебни правителства, не бяха ли тези правителства на Президента, не беше ли казано много пъти, че кметът е в прекрасни отношения с Президента? Това са фактите, които излизат в медийното пространство. Те могат да се проверят и няма никакъв популизъм.

През тези 4 години общинска администрация имаше пълен комфорт. Той започна, когато определихме това мнозинство като трапезно. До края на мандата то си остана такова, с любезното съдействие от колеги, които не са от постоянното управляващо мнозинство. Но като цяло имаше едни 26 комфортни гласа, осигурени плътно от ВМРО.

Общински съветници от ВМРО казаха, че са подкрепяли правилните решения и веднага ми изпъкна едно супер правилно решение – докарване на шивачката фирма от Малайзия за летището. Това са фактите!

Не беше ли пренебрегнат през тези 4 години русенският бизнес? Няма да казвам кои са фирмите, но през целия мандат получавахме сигнали и се надявам русенският бизнес да не бъде пренебрегнат през новия мандат. Русенският бизнес сме всички ние, които имаме нужда от силна икономика и които искаме нашите роднини, близки и деца да останат и да се развиват в нашия град.

Кметът каза, че нашето твърдение не е вярно. В тази връзка посочих два знакови обекта – буферния паркинг и басейна, като попитах кои са инвеститорите и кой ги реализира. Всички знаят кои са фирмите и кой стои зад тях.

Що се отнася за въздуха, и тази сутрин градът беше обгазен, но ние пак си мълчим. Според думите на кмета липсва наредба и това е в ръцете на русенските депутати. А защото кметът не внесе необходимата наредба, когато беше депутат? Докога ще мълчим и няма да казваме, че просто не се справихме с тази проблеми.

През последните 1-2 години, когато дойдат близки и гости от други градове, чуваме едно и също: Хубав ви е градът, но защо е толкова занемарен. Как се чувства човек при тази приказва – Кърви ти сърцето! Иначе всички ние обичаме Русе.

Нека всички знаят, че идва период на отчитане и идва период, в който свършва мандата, но ние оставаме да бъде русенци, оставаме да живеем в града, да ходим по тези улици и да дишаме този въздух. Всеки трябва да си каже дали е дал през тези години всичко от себе си, защото личното подобрение на живот и личният просперитет е нищо, ако заобикалящата среда не се е подобрила. Много наши съграждани почти не виждат нещо да се е променило.

Пожелавам на всички кандидати в предстоящата кампания преди всичко да бъдат верни на себе си, да са здрави и да помнят, че има кой да ни съди отгоре."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    9
    Александър
    Преди 20 години" бизнес мени" от този загубен град ме принудиха да на правя избора си! Послед ния такъв е пресния пал ячо, наречен областен! Дай си телефона, ще ти се обадя! Колко телефо на ви"купих", вашта мам ица измислена! Сега чак ам девети месец пенсия от чужбина! Много съм бързал! Като дойде, ще гласувам! Ако някой ис ка да гласувам, трябва да ми се моли, да ми да ва пари!
  • 4
    8
    Докога
    И докога фирмите, за които говорите, ще се крият под формАта: "Всички ги знаем"? Назовете ги!
  • 11
    7
    Самарин
    Ненавиждам хора,които произвеждат единствено и само хранителен отпадък.
  • 1
    6
    Анастасия
    Всичко това е вярно, могат да се добавят и още, и още факти за упадака на Русе и той не е започнал с мандата на Милков. Но само кметът ли е виновен?! Къде бяха общинските съветнизи?! Защо сега, на финала чуваме справедливата критика?! Няма ненинни уппавници за упадъка на Русе!
  • 23
    5
    Станчо Мазния
    Да каже как лапа комисионни от кооперацията в М.Враново.UCPEKТръгнал да се прави на умник Хипопотама с мазна бурта
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари