Протестна фермерска обиколка с трактори премина през Русе

0

Зърнопроизводители организираха протестна фермерска обиколка с трактори по булевард в Русе

"Недоволството е срещу безконтролния внос на зърно от Украйна, както и срещу някои от условията на Зелената сделка на Европейския съюз. Искаме държавата да работи", каза Милен Коев - председател на Регионалния съюз "Дунавско зърно" и председател на Контролния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите, предаде БТА.

Според Борислав Бенев, който обработва 2000 декара земя в русенското село Тръстеник, вносът на украинско зърно подбива цените на продукцията на българските земеделски производители.

"Така няма да можем да си покрием разходите", каза Бенев.

Земеделските стопани разположиха своите трактори по един от основните булеварди в Русе - "Христо Ботев", в района на изхода на града в посока Разград. След това бе организирано шествие.

По думите на Коев производителите настояват да се знае къде се съхранява украинското зърно и най-вече то да не бъде смесвано с българската продукция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    toto totov
    Защо никой не казва какви са му разходите. Ако има разходи от 500лв. А продава на 750лв. Според мен е добра печалба. Но не може той да иска 1200лв. А ние да плащаме хляба по 3лв. Че той на 750лв. Не можел да си купи яхта и Майбах и други подобни.
  • 10
    12
    Гост1
    Нашите земеделци са масово едни капацитети на които им се наляха пари ,защо недтачкуеаха когато започнаха износ преди близо 3 медеца на зърно по 1000 тира на ден?на кой бизнес му дават субсидии освен на тия нрграмотници Боко е прав поне за това с бентлитата на стачка,човек от пекарна не видях да стачкува но и с Бентли не съм виждал
  • 6
    11
    До 9
    А защо не протестират срещу безконтролния внос на плодове и зеленчуци от Турция?Дай някакво мнение...
  • 12
    10
    Съдията
    Нашите земеделци не са запознати с пазарните принципи.Те имат тяхни и всичко друго ги кара да протестират и да плачат колко са зле.Когато те купуват тор семена или каквото и да е трябва да е качествено и много много евтино.Но продават ли цената трябва да е свръх голяма независимо че стоката им даже не се доближава до нормално изискуемото качество.За тях е важно да го прибере от нивата с плявата и дръжето и все някой бълък на зор ще го купи на цена за качествена стока.И когато на пазара се появи зърно с нормално или прекрасно качество независимо от произхода на нормална за дадената култура цена.Започват да се чудят тия бълъци защо не ни купуват зърното на свръх цена за посретсвенно то ни качество а купуват на нормална цена качественото. ЗАЩО ЛИ?.Да говорим ли защо цената на олиото скочи до небето .Никой от така наречените протестиращи милионери не благоволи да продава на нормалната цена слънчоглед липсата на вносно зърно доведе до свръх печалби.Сега всички ние плащаме скъпо олио и още ще покриваме тяхните свръх печалби. Нека да работят нека да печелят вярно всичко се вдига тор гориво и т.н но не се ли научат че всяко нещо има цена и качество и никой от тоя изнемогващ народ неможе да издържи да им пълни джобовите .Пазара ще ги изхвърли и ще започнат да печелят като нормалните хора в рамките на допустимото.За да имам АЗ някой ще трябва да дава и последното си левче за да оцелева. Неможе така господа и дами протестиращи.СЪБУДЕТЕ СЕ.
  • -10
    9
    Реалист
    "Недоволството е срещу безконтролния внос на зърно от Украйна, както и срещу някои от условията на Зелената сделка на Европейския съюз. " - Хората Ви казват за какво протестират, Вие им гледате в банковата сметка . Верно е , че българите са много завистливи. Швейцария ще я стигнем през крив макарон с такова мислене.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари