Стана ясна причината за взрива в завод "Терем"

0
Преди взрива жители на Варна са подали множество сигнали за силна миризма на нафта
Преди взрива жители на Варна са подали множество сигнали за силна миризма на нафта

Инцидентът е станал в кораборемонтния завод "Терем".

Запалил се е ремонтиращ се кораб във флотския арсенал, съобщи Нова телевизия. На място са пристигнали пожарни екипи. Няма данни за пострадали.

Междувременно жители на Варна и село Езерово тази сутрин са подали множество сигнали за силна миризма на нафта. Кметът на Белослав Деян Иванов съобщи, че миризма на нафта не се усеща в Езерово и няма основание за притеснение. В района на Окръжна болница, Второ районно управление и Регионалната здравна инспекция обаче миризмата се усеща, предаде БНР. Особено силна е била тя рано сутринта, каза Светослав Демиров, майстор баничар на улица "Топра Хисар".

"Сутринта имаше силна миризма на нафта или на изгоряла нафта или масло, нещо смесено", обясни Демиров и допълни: "Към шест и половина до седем часа. Не можах да разбера от какво е. Мислех, че е от автомобили, но наподобяваше нещо по­скоро като на печка". Миризма на нафта е усетена и в други райони на Варна.

От Регионалната здравна инспекция и Регионалната инспекция за опазване на околната среда казаха, че са започнали съвместна проверка. Резултатите ще бъдат оповестени в медиите.

 От МВР разпространиха по-късно и официална информация:

Сигналът за инцидент на борда на плавателен съд в кораборемонтен завод е получен около 11 часа днес. Незабавно на място е насочен екип огнеборци от пожарната служба във Варна, както и на полицейски екипи. Предприети са всички необходими действия за осигуряване на безопасността на хората в района и охлаждане на плавателния съд. Няма данни за пострадали и загинали. Действията по локализирането и ликвидирането на произшествието продължават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари