Стана известно името на заподозрения за убийството на депутат във Великобритания

1
25-годишният нападател Али Харби Али е британски гражданин от сомалийски произход
25-годишният нападател Али Харби Али е британски гражданин от сомалийски произход Снимка: Aaron Chown/PA Images via Getty Images

Арестуваният за убийството на британски депутат се казва Али Харби Али, съобщиха британски медии.

Спорeд някои информации името на нападателя е фигурирало за кратко в правителствената програмата за превенция на радикализирането, предава БНР.

Скотланд ярд смята нападението срещу сър Дейвид Еймс за терористичен акт. 

25-годишният нападател Али Харби Али е британски гражданин от сомалийски произход. Смята се, че той не е бил познат преди това на службите за сигурност. Разследването на убийството на сър Дейвид Еймс обаче е още в самото си начало, така че не е изключено да излязат нови подробности. "Гардиън" съобщи по-рано, цитирайки правителствен източник, че името на нападателя е фигурирало за кратко в правителствената превантивна програмата срещу радикализирането на граждани. 

Али Харби Али бе арестуван в петък след като няколко пъти намушка с нож депутата пред църква в градчето Лей-он-Сий, графство Есекс, където провеждаше среща с избиратели от неговата община. От лондонската полиция обявиха, че инцидентът официално се смята за терористичен акт. 

Али Харби Али продължава да е в полицейски участък след задържането му съгласно Закона за тероризма от 2000 година и Отделът за борба с тероризма, който води разследването, има време до 22 октомври да го разпитва. 

Смята се, че нападателят е действал сам. Полицията претърсва две жилища в Лондон във връзка с инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Фактът, че ви трябват свидетели, за да се ожените, е доказателство, че извършвате престъпление.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари