Сряда ще е гореща, но с превалявания от дъжд

0
Валежите ще са придружени с гръмотевици и усилване на вятъра
Валежите ще са придружени с гръмотевици и усилване на вятъра

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, но на отделни места в планинските райони на Западна България преди полунощ все още са възможни краткотрайни валежи.

Минималните температури в повечето райони ще са между 9 и 14 градуса.

В сряда ще преобладава слънчево и отново топло време. През деня ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в следобедните часове, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали краткотраен дъжд и да прегърми. Ще духа бриз. Максималните температури ще са между 20 и 24 градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - малко по-високо от средното за април.

И през следващите два дни времето ще остане топло и предимно слънчево, но по-неустойчиво. Главно в следобедните часове и до полунощ в четвъртък над Западна и Централна България ще се развива купеста облачност и на места, повече в планините и планинските райони, ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места и с гръмотевици.

В петък ще превали и в Североизточна България. Преобладаващите минимални температури ще са между 9 и 14 градуса, а дневните - между 25 и 30 градуса.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари