Срив в системата на МЗ натовари опашките за ваксинация в Русе

1
Мрежов проблем спря издаването на Covid сертификатите в ранния следобед днес
Мрежов проблем спря издаването на Covid сертификатите в ранния следобед днес

Дългите опашки за ваксинация в Русе тази сутрин се натовариха от срива в електронната система

Мрежови проблем е спрял издаването на Covid сертификатите в ранния следобед днес, съобщиха за БНР от "Информационно обслужване", като отрекоха да става дума за хакерска атака или претоварване и увериха, че са подготвени за очакваното натоварване. Причината, която възпрепятства издаването на документа обаче все още не е отстранена.

В Русе дългите опашки за ваксинация, които се извиха от ранното утро пред пунктовете на лечебните заведения в Русе, се натовариха допълнително от срив в системата, която се поддържа от Министерството на здравеопазването, предаде кореспондентът на БНР в дунавския град.

"На his.bg модулът за имунизации не работи, недостъпен е. Най-вероятно е претоварен. Не позволява да се влезе в системата. Той сървърът е един, като падне връзката към него, никой не може да влезе повече. Даже и тези, които са вътре, им прекъсва връзката. Ако е по средата на регистрация, познай - пишеш писма на хартия", коментира компютърният специалист Иван Недев, който поддържа системите на Белодробната болница в Русе.

Той допълни, че това не се случва за първи път и е проблем на създателите на сайта, за който министерството е уведомено, но не е последвала реакция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари