Срив на реколтата от царевица в Русенско

1
Заради сушата добивите в Дунавската равнина са много ниски
Заради сушата добивите в Дунавската равнина са много ниски

Заради сушата добивите в Дунавската равнина са много ниски

В Русенско средните добиви този сезон варират между 180 и 250 кг/дка, съобщи зърнопроизводителката от района Рилка Игнатова, разкрива Агри.БГ. Това са изключително ниски резултати за Дунавската равнина, където по думите на дългогодишната производителка предишни години се е добивало по 900 кг до 1 тон на декар царевица.

"Добивът тази година е четири пъти под потенциала на растението и технологията. Сушата е основната причина за това. При нас от май месец до този момент не е валяло, с изключение на няколко капки през юли. Това беше съчетано с типични за района високи температури и не всички растения успяха да се опрашат", описва ситуацията Рилка Игнатова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Неизвестен от Ново село
    Рилка Игнатова е известна с измамите и чалъмите си, от които е натрупала милиони. Питайте за нея в родното й село Екзарх Йосиф, където така се е осрала, че й е забранено от години да стъпва!
  • 3
    3
    123
    на кой му пука ? усрайна ще даде евтино а вие ще продавате за Българска прескъпо. a на децата ще им порастнат още по един крак или ръка от нея. онкото също ще избие рибата по печалба от усвоени пътеки.
  • 4
    2
    до 1
    С царевицата от сащ трябва да се отнася с повече внимание, понеже тя е прогресивна и вече има право да си определя пола и сексуалната ориентация, затова трябва всички да бъдат запознати с възможните местоимения, която всяко царевично зърно може да използва (той, тя, те, he, she, they, ze, zyr, per и т.н.) Всичко е направено в името на прогресивизмът в западна европа и северна америка - люлката на модерния прогрес на съвременното човечество.
  • 1
    1
    Наблюдател
    Няма проблем. Простата Кира и Асена Ококорената ще диверсифицират и царевицата ни, сал нашата може да съдържа някакви руски атоми и молекули, няма да спонсорираме Путлер! Я ФАЩ и Усрайна колко царевица имат, ще купим и внесем от тях, и дори на по-ниска цена от колкото можем да си я произведем сами. Пък ако не ми вярвате - вижте цените на газта и на другите горива. Но нямат значение цените, те са маловажни подробности! Важното е да сме демократично диверсифицирани и да продължаваме промяната!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари