Срещу войната: Протест в Бургас обедини българи, руснаци и украинци

0
В този час все още българи, украинци и руснаци са пред паметника на Альоша в Бургас
В този час все още българи, украинци и руснаци са пред паметника на Альоша в Бургас Снимка: БНТ

Събират се хора от различни националности с призив да се прекрати войната

Докато страната ни приема сънародниците ни, които бягат от военните действия, протести срещу агресията на Русия и нападението над Украйна се състояха в София, във Варна и Бургас. В този час все още българи, украинци и руснаци са пред паметника на Альоша в Бургас, предаде БНТ

Протестът се провежда в центъра на Бургас, пред Паметника на Съветската армия. Има много българи, украинци и руснаци, които се обединяват и казват "Не на войната".

"Децата ми и внучката ми се намират в Киев в бомбоубежища", споделя една от протестиращите.

Събират се хора от различни националности с призив да се прекрати войната, обявяват се против агресията. Смятат, че Европа трябва да се обедини и осъждат агресивните действия на Кремъл.

От вчера Паметника на Съветската армия в Бургас осъмна с рисунки - послания срещу Путин, ръцете на войниците са оцветени в червено срещу кръвопролитията, които се случват в Украйна.

В Бургас има и съпричастност към всички украинци евакуирани у нас, има разкрит пункт, в който се събират дрехи, на улица "Васил Левски" 7.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари