Борис Акунин: Дори и утре Путин да не е на власт, Русия също ще поеме по този път

2
Писателят вярва в ядрената заплаха, отправена от руския президент
Писателят вярва в ядрената заплаха, отправена от руския президент Снимка: Дойче Веле

Писателят вярва в ядрената заплаха, отправена от руския президент

"Дори и утре Путин да не е на власт, Русия също ще поеме по този път.(...)Имаше период на творческа свобода, но сега е напълно заличен.(...) Революция в Русия могат да направят тези, които са останали", това заяви руският писател Борис Акунин в ефира на bTV.

По думи на писателя голяма част от руснаците са против агресията в Украйна, започналата през 2014 г.

"Всички бяхме шокирани и възмутени от случилото се, но на милиони хора и досега им затварят очите."

Акунин е на мнението, че никой не вярва на това, което се говори в Русия и е крайно време да се промени държавата, защото централизирана власт не е правилният модел на управление в тази държава.

Във връзка с информацията, че Руската Православна църква е заявила, че греховете на руските войници ще бъдат опростени, Акунин сподели, че руската медия има предвид, че Патриарх Кирил ще ги опрости, а не Бога.

"Православната църква 300 години е слуга на държавата", допълни още писателят.

Акунин заяви своите притеснения, че заради мобилизацията 300 хиляди души, които не са обучения ще бъдат убити и скоро ще има много гробове в Русия. За писателя, желанието му да е велик и загубената връзка с реалността взима убийствени грешки, които скоро ще го доведат до края му.

Акунин вярва в ядрената заплаха, отправена от Путин, защото това е последното и единствено средство, с което той разполага.

"Победа ще бъде тогава, когато успеем да убедим руското население, че без Путин ще има бъдеще", заяви още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    5
    плюс-минус
    Гледах това интервю по една от телевизиите вчера късно следобяд, но непрекъснато се разсейвах от гласовия превод на български диктор. По-мазен и неприятен глас не бях чувала От гласа на диктора се лееше мед, масло и шекер. Направо да ти призлее, да баялдисаш от толкова много сладостен глас. Относно Акутин - защо е напуснал Родината си? Ако си родолюбец и нещо не ти харесва, оставаш и се бориш.Всеки може да блябосва, но не всеки може да се бори със словото си.
  • -7
    4
    джо бидон е дементен
    И този американски пропагандатор е включен в действие да хвали българофобията/русофобията! Но българското общество "вкуси" от евроатлантическата безпътица и социален упадък, а влизането насилствено на България в "клуба на богатите" направи българското общество най-бедното в цяла Европа! Докато уродите от сащ си затваряха очите и ползват България за пушечно месо в хибридната им война с Русия, то българите знаем, че сащ е световен агресор, сащ е терористична държава! С лекота извеждаме тезата, че сащ е враг на човечеството! сащ е враг на световния мир!
  • 7
    3
    Путлер
    от интервюто на този видимо интелигентен руснак ми хареса тази част "На Путин симпатизират ниско интелигентните" ахахахахаха друго си е да ви го каже писател мурзилки прости
  • -6
    2
    сащ е урод
    Българското общество не признава усрайна! България е християнска република и категорично отхвърля лгбт извращенията на сащ! България каза ДА на РАСИЗМА! България каза НЕ НА лгбт ИЗВРАЩЕНИЯТА на сащ! България категорично обяви сащ за агресор! България категорично обяви сащ за терористична държава! България категорично подкрепя християнските братя руснаци! България категорично подкрепя РУСИЯ! България категорично каза ВЪН сащ от България, вън на всички сащнически нпо-та на сащ от България! България тотално и категорично подкрепя борбата на Русия срещу антихристиянските ценности!
  • -4
    1
    Аби
    С тая пропаганда и тая статия нищо друго освен злоба няма да навлече срещу себе си. Зимния сезон дойде, и както виждате хората се надигнаха срещу санкциите които направи Европа срещу Русия
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари