Срещата на Путин със стюардеси се оказа монтаж

1
Ръката на руския президент минава през микрофон, присъстващите гледат над главата му, а в чайника пред него не се отразяват никакви хора
Ръката на руския президент минава през микрофон, присъстващите гледат над главата му, а в чайника пред него не се отразяват никакви хора

Ръката на руския президент минава през микрофон, присъстващите гледат над главата му, а в чайника пред него не се отразяват никакви хора

Срещата на Владимир Путин със стюардеси и жени-пилотки от летателния състав на руски авиокомпании се оказва монтирана. Според официалната информация от Русия, вчера президентът на страната се е срещнал с дамите, за да пие чай с тях и да ги успокои относно обстановката със забраната за полети, а също така и да каже някои свои мисли за войната, която отвори срещу Украйна.

Оказва се обаче, че видеото е монтирано и Путин не е присъствал в помещението, в което са събрани дамите, а образът му е наставен след това, отбеляза вестник СЕГА.

За да докажат това видеоразработчици направиха клип с акценти от "срещата" на руския президент, като показаха някои пропуснати детайли от монтажистите, които сочат, че видеото е наставяно.

Ето и разказа, който описва случващото се на видеоклипа с избраните пропуски на монтажистите от Кремъл:

"Владимир Путин за първи път от дълго време излезе от бункера и отиде сред народа. Да, да - два дни след тази среща (б.р. - на дългата маса с висшите военни) на тази 10-метрова маса. Поне това искаше да ни убеди Кремълският пул. Но, както се казва, Щирлиц никога не е бил толкова близо до провала.

Макар, че това се вижда още от прегледа на метаданните, а и от признанията на сепаратистките републики (б.р. - ДНР и ЛНР), които признаха (за предварително записано заседание за Донбас).

Но те сега решиха да издигнат постановката на ново ниво - с използване на хромакей (зелен екран) за подмяна на задния план. А интернет ползватели веднага обърнаха внимание на няколко момента:

- Путин седи на фона на зелени растения, за да има по-малък шанс да си проличи. Но си личи... Микрофонът се оказва полупрозрачен (б.р. - но през него не се вижда вратовръзката на Путин), а при увеличения на предния план се вижда, че ръката на Путин минава през предмети пред него.

- Самото видео не е направено със стандартни монтажни програми, а с програми за специални ефекти (метаданните сочат Adobe After Effects СС 2018).

- Къде и как гледа жената, която уж седи отдясно на Путин по време на експресивната му реч? (траекторията на погледа ѝ сочи над главата на президента, т.е. тя не гледа него)

Излиза, че цялата масовка е била записана предварително, а фоновете са ги взели от папката "Всичко отива по дяволите":

- В чайника пред Путин, по някаква причина не се отразяват хора, а в другите чайници се отразяват

- Но интернет се взриви именно от този откъс - заради компресирането на видеото или от неумел монтаж, ръката на Путин преминава през микрофона като през холограма.

Този клип вече стана вайръл в социалните мрежи. Путин бе тролен за него не само от коментаторите, но и от самия украински президент Володимир Зеленски (б.р. - той бута нарочно микрофона със същия жест, за да се види, че го отмества, а ръката му не минава през него)."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    7
    азбукарче
    Това ми напомня за "новината" от Е.Михайлов, че П.Младенов казал да дойдат танковете. Цяла комисия от видни тогава кинодейци се произнесе, че на видеолентата не може да бъде направен монтаж. Да, ама не! Още тогава, на видеолентата на тогавашната система VHS имаше две пътеки - звук и картина. Ама откъде маститите кинодейци да знаят това!
  • 0
    6
    До 5
    Значи Путин е излязъл от своя бункер и се е показал на слънце. Дано му се отрази добре. И току ви повишил цената, която ще заплаща на убитите руски момчета. Защото определената сума 63 хиляди лева /даже няма и толкова/ е обидна.
  • 4
    5
    Алоуу,
    Какъв монтаж? Вие нормални ли сте, бе?!! Ето ви цялото видео с качество 1080p! Ако някой не може да си го отвори – сърдете се на цензурата, наложена на медиите в €врогейския съюз и васална България! https://www.youtube.com/watch?v=BeNfMnDKzU0
  • 0
    4
    любопитен
    Ах тези украинци, виновни са за всичко. За това, че слънцето изгрява от Изток, за това че са измрели динозаврите, абсолютно за всичко. А горкият Путин е невинна жертва. Вече в омразата ставате смешни и жалки. А още по-смешни в желанието да го канонизирате като светец. Но не е далеч времето наистина ликът му да се появи в Хага. Но не като икона в някоя катедрала.
  • 0
    3
    ...
    Видеота-та на Дроги Зеленски уж на фронта "от Киев" и те ли са снимани така, докато е някъде другаде от много отдавна ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари