Среднощен екшън в квартал "Средна Кула"

1
Роми тормозят жителите на квартала и се опитват да проникнат в домовете им, има пострадал мъж / Снимката е илюстративна
Роми тормозят жителите на квартала и се опитват да проникнат в домовете им, има пострадал мъж / Снимката е илюстративна

През изминалата нощ в русенския квартал "Средна Кула" двама роми нападат дома на възрастна жена.

За това сигнализира читател на Dunavmost.bg.

Публикуваме сиганала без редакторска намеса:

"Имам имот във вилната зона на кв. "Средна Кула", но живея в апартамент в град Русе. Тази сутрин ми се обади по телефона разтревожена възрастна жена, която ми е комшийка в кв. "Средна Кула" и разказа, че тази нощ е имало буквално среднощен екшън в имота й.

Към 2ч. през нощта на входната врата на вилата и се похлопало, а след това започнали удари и опит за взлом. Жената се е уплашила, но за неин късмет човек от съседния имот чул какво се случва и се притекъл на помощ. Там намерил двама мъже от цигански произход, видимо в не трезво състояние, които налетели на бой с ругатни към притеклия се съсед. Разиграла се схватка, циганите са избягали, но са нанесли множество удари в областта на главата на съседа.

След това последвали нови подвизи на тези бандити. На около 300 м от вилата на тази старица живеят също възрастни хора - мъж и жена. За щастие те имат две кучета и здрава ограда. Към 3ч сутринта кучетата се разлаяли, стопанина излязъл и видял същите две лица от предната случка. Обикаляли около автомобила му и викали да излезе навън, на което той отговорил, че няма работа с тях. Възрастният човек спомена, че циганите са се отправили в посока старата телевизионна кула.

Потърпевшите дават описание на бандитите, като единият е нисък и набит, а другият висок и слаб, с оранжево яке и двата мургави. Днес съм уведомил Първо Районно Полицейско управление и кварталния на "Средна Кула", завършва разказа си Д. Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари