Средната оценка на матурата по български е добър 4

0
Намалява броят на зрелостните, които се справят с резюме на текст, коментират от МОН
Намалява броят на зрелостните, които се справят с резюме на текст, коментират от МОН

Средната оценка на матурата по български език и литература е добър 4.06, а на втория зрелостен изпит средната оценка от различните предмети е много добър 4.67, съобщи зам.-министърът на образованието Таня Михайлова, цитирана от "Фокус".

МОН днес представи анализ на резултатите от матурите. Според Михайлова средният брой точки спрямо предходни години е съизмерим.

"За нас е изключително важно това, което се забелязва в матурата по БЕЛ - все по-голям е процентът на зрелостниците, които създават текст на държавния зрелостен изпит“, посочи Михайлова. Тя обаче подчерта, че е изненадващо, както през годините, така и на тази матура, че има зрелостници, които просто преписват текста. „Тоест не създават собствен текст, а преписват този от упражнението. За съжаление, намалява броят на зрелостниците, които се справят с резюме. Това са умения, които ще бъдат заложени в следващите политики, които Министерството на образованието и науката ще разработи и ще бъдат представени на годишните съвещания с експертите, за да може специално в тези области да се подобри“, изтъкна тя.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари