Сребърни медали за България на Евроволей U17

0
Националният отбор на България отстъпи победата на състава от Италия
Националният отбор на България отстъпи победата на състава от Италия Снимка: BGvolleyball.com

Националният отбор на България отстъпи победата на състава от Италия

Националният отбор на България по волейбол за юноши до 17 години завърши със сребърните медали на европейското първенство в Подгорица.

Във финалния мач състезателите на старши треньора Десислава Величкова отстъпиха с 1:3 (23:25, 19:25, 25:20, 20:25) гейма на състава на Италия. Преди този мач българите бяха загубили само един гейм в осем мача на турнира в Черна гора, но малшанс в ключови моменти ги лиши от това да вкарат двубоя поне в решителен пети гейм. Така за втори път след 2019 година България стига до второто място на европейско първенство в тази възрастова група, информира БТА.

Двубоят в Подгорица започна с преднина за италианците от 6:2 точки, но серия от осем поредни на българския отбор доведе резултата до 10:6. В следващите минути играта се водеше точка за точка и България изглеждаше в отлична позиция да вземе първия гейм при 22:18. Тогава обаче българският отбор допусна няколко грешки и Италия обърна до 24:22 в своя полза, за да затвори първата част минута по-късно с атака в центъра.

Обратът в края на първия гейм повлия на българския състав и той показа доста колебания във втория сет. До 9:9 играта бе равна, но след това италианците направиха серия от 9:1 точки, за да дръпнат с 18:10. След това връщане в гейма за българския отбор нямаше.

Италия започна по-добре и в третия гейм и в средата му водеше с 16:13. Тогава обаче българският блок заработи отлично само за няколко минути резултатът се обърна до 23:18 в полза на националите. След 25:20 България съкрати изоставането си.

Вместо обаче да използват импулса, българите допуснаха нов спад. Италия поведе със 7:4 в началото на гейма, а ключовият момент дойде при 10:8 точки. Тогава българският отбор извади невероятно сложна топка в защита и на два пъти имаше възможност да атакува, но и италианците се справиха, за да завършат с атака по диагонала за 11:8. След този момент "адзурите" направиха нова точкова серия и след 25:20 се поздравиха с първата си европейска титла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари