Спрян е учебният процес в русенското ОУ "Ангел Кънчев"

1
Професионалната гимназия по селско стопанство "Ангел Кънчев" - Образцов чифлик също няма да отвори врати
Професионалната гимназия по селско стопанство "Ангел Кънчев" - Образцов чифлик също няма да отвори врати

Професионалната гимназия по селско стопанство "Ангел Кънчев" - Образцов чифлик също няма да отвори врати

10 000 абонати в 20 населени в област Русе вече втори ден са без електрозахранване, а в 33 няма и вода, съобщават от Областна администрация - Русе. Проблемите с подаването на водата идват от липсата на електрозахранване в помпените станции. Екипите на Електроразпределение - Север продължават да работят приоритетно за отстраняването на авариите по основните електропроводи. Повредите са от най-различен характер, като преобладават скъсани проводници, счупени конзоли и изолатори, както и пречупени стълбове. За сега ситуацията е най-тежка в общините Борово, Бяла, Две могили и Ценово. На места там, където няма електричество има проблеми с мобилните оператори и GSM-те не работят. В някои от общините все още има временни затруднения при използването на стационарните телефонни линии.

Ръководството на Областната администрацията е в постоянен контакт с всички институции и структури, които имат пряко отношение по преодоляване на зимната обстановка.

Всички пътища от републиканската пътна мрежа се почистват и обработват против заледяване. Припомняме, че пътищата от Русе към София и от Русе към Силистра са отворени. Затворен остава пътят между Русе и Разград, като проблемът е в големите снегонавявания на територията на Разград. На този етап очакванията са пътят да остане затворен поне до края деня. Сериозни затруднения има и по пътищата Две могили - Кацелово, Две могили - Батишница, Тръстеник - Две могили, както и между Батин и Горно Абланово. Затворен остава и пътят между Ветово и Писанец.

Припомняме, че в общо 26 училища от общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово днес е неучебен ден. Същото важи и за детските градини в споменатите населени места.

Също така в русенската Професионалната гимназия по селско стопанство „Ангел Кънчев“ няма да се учи. Там учебният процес е прекратен поради паднал електрически стълб върху физкултурния салон на училището. Учебният процес е преустановен в основното училище в Николово и в началното в Хотанца.

Спрян е учебният процес и в русенското ОУ „Ангел Кънчев“. Данните за училищата в региона са предоставени от Регионалното управление на образованието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    редактор
    Оправете си заглавието, не е затворено основно училище, а професионална гимназия. И двете учебни заведения, се наричат Ангел Кънчев.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари