Способни ли са хората да държат под контрол изкуствения интелект?

1
Това е един от големите проблеми, смята IT специалист от Русе
Това е един от големите проблеми, смята IT специалист от Русе Видео: КИС 13

Той крие големи възможности, но и големи рискове, смята IT специалист от Русе

Способни ли са хората да държат под контрол изкуствения интелект?

Това е един от големите проблеми, смята IT специалист от Русе. Според Емилиян Енев, това е потенциално най-големият риск пред развитието на този вид високи технологии.

Изкуственият интелект може да има изключително много приложения в почти всички сфери на икономиката и живота, смята Енев. Според него обаче, изкуственият интелект може да стигне до някакви резултати, които са далеч от оптималното поведение.

Тъй като изкуственият интелект може да се използва и за да навреди, трябва да внимаваме какво и на кого споделяме в интернет, предупреждава IT специалистът, предаде телевизия КИС 13.

Един от най-важните въпроси, според Емилиян Енев, е доколко човек може да контролира изкуствения интелект, за да работи по предназначение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Aбе
    Да ви боцам в компютърджиите и геймърите.Вместо да залягат върху жени амнали по тези компютри глупави.Дърпай щепсела.
  • 0
    1
    Итито
    Емилиане, не се излагай, бе човек... Освен стандартните общи приказки, които не са полезни на никой, успя да кажеш и напълно неверни неща. Но ти никога не си бил ИТ, евентуално за product owner може да те цаним, но с малко уговорки :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари