Спортното училище откри новата учебна година

2
По традиция школският звънец в Русе бие най-напред именно в Спортното
По традиция школският звънец в Русе бие най-напред именно в Спортното

Спортното училище „Майор Атанас Узунов“ е първото в Русе, в което заби първият за 2020/2021г. училищен звънец.

Вчера ученици, учители и родители частично присъствено откриха новата учебна година, защото на тържеството присъстваха само децата от новия прием от 5-и и 6-и клас, пише Бряг. Останалите възпитаници от 1-ви до 15 септември са на спортно възстановителен тренировъчен лагер.

На откриването директорката на Спортното Деница Великова посрещна новите си ученици на входа на училището, където всички преминаваха през специално направени пропусквателни пунктове. Великова поздрави с празника присъстващите, а след това лисна менче с вода за здраве и успех на деца, родители и учители. „Видях неочаквано много щастливи родители и усмихнати ученици! На всички им се ходи на училище! – сподели за „Бряг“ Деница Великова. – Заредена съм позитивно от реакцията на тези спокойни възрастни и нетърпеливи ученици“.

Според директорката заради пандемията тази година по-малко деца са кандидатствали в Спортното, защото връзката с бъдещите ученици се прекъснала по време на дистанционното обучение, когато треньорите са загубили прекия си контакт с подготвителните групи. „Социалната изолация действаше против треньорите и на тях им беше изключително трудно през изминалата година“, каза Великова.

Директорката увери, че във всички санитарни помещения има топла вода, а навсякъде в училището са сложени и дезинфектанти. Второто откриване на учебната година ще бъде на 16 септември, когато в Спортното ще се съберат всички ученици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари