Според Бойко Борисов КОВИД-19 е под пълен контрол в България

0
Борисов заяви: "Нашата програма, нашата тактика вършат огромна работа за нормалния живот на българите"
Борисов заяви: "Нашата програма, нашата тактика вършат огромна работа за нормалния живот на българите" Видео: Фейсбук

"В страната се наблюдава контролиран натиск върху лечебните заведения. Разкрити са допълнителни легла, преструктурирани са болниците, така че да могат да отговарят на повишеното търсене. Осигурени са всички необходими предпазни средства, дезинфектанти, консумативи и лекарства"

Това каза в изявление във фейсбук страницата си премиерът Бойко Борисов. Той призова хората да продължат да спазват мерките и допълни: 

"Българските лекари и здравни инспектори вършат огромна работа при абсолютно нормален живот за хората в България. В повечето европейски държави противоепидемичните мерки са изключително строги, а показателите на заболелите – лоши.

Честит професионалния празник на здравните инспектори. През последните години с 40% бяха увеличени техните заплати. Повишаването на доходите им ще продължи и занапред. Това са хората на първа линия, те вършат изключително много работа. Разчитаме на тях за контрола на мерките, за поставянето на ваксините и цялата палитра от дейности. Много им благодаря за големите усилия, които полагат в тази пандемия.

Поръчали сме огромен брой ваксини. На фона на българите, които са казали, че искат да се имунизират, ние сме заявили огромни количества ваксини от всички, одобрени от Европейската агенция по лекарства. Работим максимално амбициозно, за да получим количествата бързо."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари