Списъкът с магистрати от клуб SS отива в парламента

1
Атанас Атанасов бил получил 10 - 15 имена с анонимен имейл
Атанас Атанасов бил получил 10 - 15 имена с анонимен имейл Снимка: БТА / архив

Атанас Атанасов бил получил 10 - 15 имена с анонимен имейл

Депутатът от ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов е получил по имейла - от анонимен подател, списъка на магистратите, повечето от тях - прокурори, които са посещавали клуб SS, на застреляния Мартин Божанов-Нотариуса.

Това обяви самият Атанасов пред "Нова ТВ", който спомена за наличието на такъв списък преди няколко дни. Той изтъкна, че ще изпрати списъка в сформираната специална парламентарна комисия, с председател Никола Минчев, за разследване на дейността на Нотариуса, пише вестник СЕГА.

"Ще предоставя списъка на комисията, която беше формирана в Народното събрание. Нека тя заедно с прокуратурата изясни всичко - заяви Атанасов. - Никола Минчев вече ме попита за списъка и аз съм поел ангажимент да съдействам на работата на комисията. Други инстинуции не са ме търсили, но аз ще ги потърсся, защото трябва да се изясни тази ситуация в съдебната ни система."

Според него в анонимното писмо няма имена на политици.

"А дали има връзка споменатите лица и [бившия главен прокурор] Гешев е хубаво прокуратурата да положи усилия да установи. Ако има данни за политици би трябвало прокуратуата да изясни дали има и такива връзки", посочи Атанасов.

Той разказа, че в писмо не се описва какво се е случвало във въпросния SS, "посочва се само кой с кого е свързан." Депутатът не пожела да каже точно колко човека са в списъка с магистрати, свързани с Божанов, но: "... от това, което съм чел са някъде 10-15. Но може да са и много повече - тези, които са писали този материал, може да са имали достъп само до определена част информацията. Много ми прилича по стила, че е писано от хора от специалните служби. Мисля, че имейлът е изпратен до мен, за да получи публичност. Не смятам, че е някаква димка, на базата на информацията, която получавам през годините", каза още Атанасов.

Той смята, че ако парламентарната комисия получи подкрепа и съдействие от прокуратурата, може да свърши много работа.

"Надявам се да се осъществи комуникация между комисията и ръководството на прокуратурата. Имал съм случаи през годините, когато прокуратурата казва: "следствена тайна и край!", сега се надявам да не стане така", допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    имейл
    от анонимен подател, айде бе, колко удобно! А дали не е гномска уйдурма?!? Това злобно човече все повече ми заприличва на Ам-гъл!
  • 8
    1
    Лапач
    Не вярвам нещо да се случи
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари