Спират движението на тирове при температури над 35 градуса

1
Забраната е валидна към момента в три области в Северна България
Забраната е валидна към момента в три области в Северна България Видео: NOVA

Забраната не важи за камиони с бързо развалящи се храни, опасни товари и живи животни

В летните жеги за първи път от няколко години насам започна спиране на тировете по част от пътищата в страната. Това се случи за първи път в област Кърджали.

Забраната за движение на тирове над 20 тона беше въведена за периода 21-31 юли заради няколкото последователни дни с температури над 35 градуса. Тя важеше за четири пътни отсечки в областта. Часовият диапазон на забраната беше между 13 и 21 часа”. Това заяви директорът на Областно пътно управление - Кърджали инженер Ивана Калчева, предава NOVA.

По думите ѝ горещините нагряват пътната настилка, което води до нейното размекване. При преминаването на тежкотоварни автомобили по нея се получават деформации.

"Забраната е валидна към момента в три области в Северна България. Тировете ще бъдат спирани при температура на въздуха над 35 градуса", посочи тя. И подчерта, че мярката не важи за тирове, които превозват бързо развалящи се храни, опасни товари и живи животни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Indianec v BG
    Дърта лъжа или всички тирове са с бързоразваляща се по документи стока?! Хау!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари