Спират детските на работещите родители!?

0
Детските надбавки остават за крайно нуждаещите се, работещите родители щели да се стимулират по друг начин!
Детските надбавки остават за крайно нуждаещите се, работещите родители щели да се стимулират по друг начин!

Днес министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова обяви във Враца, че паричните помощи за деца или така наречените детски надбавки ще останат за най-нуждаещите се, а работещите родители ще бъдат стимулирани по други начини, алармира BulNews.

Изказването й бе провокирано от журналистически въпрос дали предвижда всяко едно дете в страната да получава въпросните надбавки. Всичко това стана ясно по време на посещението й в града под Околчица. То бе с цел да провери как функционира обществената трапезария в града и центърът за настаняване от семеен тип на ул. „Кокиче“.

„За мен е изключително важно да подпомогнем работещите хора в България и не считам, че това трябва да става само с парични помощи. Паричните помощи и социалното подпомагане от тук нататък ще се насочват към хората, които най-много имат нужда, а всички останали ще бъдат подкрепени с други инициативи.
Една от инициативите, които ще стартирам още през юли е да дадем възможност на администрацията, общини, публични институции и областни управители да кандидатстват с проекти по „Красива България“. С тези проекти ще могат да се организират детски кътове и детски занимални за работещите служители“

По думите на Русинова, това би било една инициатива, която ще улесни и ще е в помощ на млади семейства, особено в случаите, в които нямат налична баба да се грижи за децата и да ги развежда от училище на допълнителни уроци.
„Имам намерение да подготвя промени в Кодекса на труда, които ще стимулират връщането на майките, които имат високи доходи, по-рано на работа, въвеждане на допълнителни форми, така че да облекчим отново работещите майки да съвместяват лични и семейния живот и естествено бащите, които ползват родителски права. Според мен това е начинът, по който трябва да подпомогнем работещите хора, а не със социални помощи“, категорична бе Зорница Русинова. 

По време на визитата си социалният министър обяви, че общината е спечелила проект за целогодишно поддържане на обществената трапезария. 120 човека ще се изхранват с топъл обяд и така ще се подпомогнат най-бедните и най-нуждаещите се хора, смята Русинова. Предвижда програмата да се разраства като се включи развитие на предприемачеството и носи социални услуги финансирани с Европейски средства. 

Източник: BulNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари