Спират аварийния ремонт на "Дунав мост" през почивните дни

0
Това ще позволи свободното преминаване на засиления трафик от автомобили в двете посоки и няма да се образуват задръствания
Това ще позволи свободното преминаване на засиления трафик от автомобили в двете посоки и няма да се образуват задръствания Видео: Кис 13

Временно спира аварийният ремонт на Дунав мост при Русе през почивните дни

Това ще позволи свободното преминаване на засиления трафик от автомобили в двете посоки и няма да се образуват задръствания.

В по-голямата си част ремонтът е приключил, като остават само някои довършителни дейности, обясни за Новините на телевизия КИС 13 директорът на Областното пътно управление в Русе инж. Стамен Савов.

По думите му, напредването на работата позволява временното спиране на ремонта през уикенда, за да се осигури достатъчна пропускливост при преминаването на Дунав мост от и към Румъния, а дейностите ще продължат от понеделник.

Аварийният ремонт на моста се налага заради изключително амортизираната асфалтова настилка на съоръжението в българския участък, който е с дължина над един километър. Асфалтът, който се полага е със специална компонента, за да се гарантира по-добро качество.

Припомняме, че предстои да се финализира и проектирането на основния ремонт на Дунав мост, какъвто не е правен откакто е открито съоръжението през 1954 година. Очаква се той да започне най-рано през октомври.

Вижте повече във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Продължавате промяната
    Айде вие сте.
  • 9
    1
    Минувач
    Щом Стамен е начело на ОПУ-Русе, калпавите ремонти са гарантирани вовеки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари