Спипаха двама мъже, докато поливат конопената си нива

0
Повдигнати са им обвинения, наложена им е мярка задържане за срок до 72 часа
Повдигнати са им обвинения, наложена им е мярка задържане за срок до 72 часа Снимка: ОД МВР - Велико Търново

Повдигнати са им обвинения, наложена им е мярка задържане за срок до 72 часа

В хода на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества, на 14 септември вечерта в стопански двор в златаришкото село Родина са задържани двама мъже. Двамата, на 50 и 52 години, съответно от Велико Търново и Горна Оряховица са установени в момент на поливане на насаждения от рода на конопа, съобщиха от ОД МВР - Велико Търново.

При извършения на мястото оглед са установени засети 256 растения, с височина от 2 до 3 метра.

ОД МВР - Велико Търново

Това съобщиха на брифинг днес директорът на ОДМВР старши комисар Димитър Машов и районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

ОД МВР - Велико Търново

При последвало претърсване в помещения наблизо са намерени и иззети 5 чувала с изсушена листна маса, реагирала на марихуана, с тегло около 38,5 кг.

ОД МВР - Велико Търново

По случая е започнато досъдебно производство за отглеждане и държане на наркотични вещества.

Вчера двамата мъже са привлечени като обвиняеми и с постановление на прокуратурата са задържани за срок до 72 часа. Двамата са известни на полицията, единият и осъждан за документни престъпления. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари