Спипаха дрогиран шофьор без книжка

1
Колата е с прекратена регистрация
Колата е с прекратена регистрация

Бързо производство е образувано срещу 22-годишен водач на лек автомобил „Сеат“, който на 5 май около 22:20 ч. на кръстовището между ул. "Добри Войников" и ул. "Александър Хаджирусет" е спрян за полицейска проверка, при  която е установено, че няма книжка - неправоспособен водач е и никога не му е издавано свидетелство за управление на МПС.

Впоследствие при допълнителни справки е станало ясно, че управляваният от него автомобил е с прекратена регистрация, поради непрехвърляне на собствеността в двумесечния гратисен срок след извършена покупко-продажба. Проверката за употреба на алкохол на 22-годишния е показала отрицателен резултат, но пробата за употреба на наркотични вещества с техническо средство е отчела положителен за метамфетамин.

Полицаите са му съставили необходимите актове, а случая е предаден на разследващ полицай, който е образувал бързо производство за престъпление по чл.343в, ал.3 вр. ал.1 от НК и чл.345, ал.2 вр. ал.1 от НК.

Още един неправоспособен водач е с образувано бързо производство. Това е станало, след като на 6 май  при полицейска проверка е хванат да управлява на ул. Плиска в Русе лек автомобил „Пежо“. 

Воденото срещу него производство е за престъпление по чл.343 в, ал.2

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари