Спипаха 20 тона дизел-менте на наша бензиностанция

0
Спипаха 20 тона дизел-менте на наша бензиностанция

Близо 20 000 литра гориво задържаха при съвместна проверка екип на Мобилна митническа група към Централното митническо управление и служители на Митница Свиленград, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници”. При проверката, извършена в бензиностанция, намираща се в района на град Любимец, е установено, че във вкопан резервоар и автоцистерна се съхраняват общо 19 474 литра жълтеникава течност с мирис на дизелово гориво.

Пред проверяващите собственикът на бензиностанцията не е представил документи, удостоверяващи заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза. Течността е иззета за съхранение в склад на Митница Свиленград. Взети са проби за лабораторен анализ и експертиза. Докато тя не се извърши, няма да е ясно и какво точно съдържание има течността с мирис на дизел.

Ако се докаже, че това е гориво, то 12 900 лева е дължимият акциз за такова количество дизел. При доказване на нарушението собственикът на бензиностанцията ще плати двойния размер на дължимия акциз или близо 25 800 лева, а стоката, предмет на нарушение, ще бъде отнета в полза на държавата.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари