"Спиди" купува "Рапидо" за 12 милиона евро

1
Сделката трябва да премине през одобрението на Комисията за защита на конкуренцията
Сделката трябва да премине през одобрението на Комисията за защита на конкуренцията

"Спиди" АД преговаря за придобиването на 100% от дяловете на "Рапидо Експрес енд Лоджистикс" ООД, стана ясно от съобщение до инвеститорите на компанията.

Цената по сделката ще бъде в диапазона от 6 до 12 милиона евро и ще бъде изплащана в продължение на тридесет месеца. "Крайната сума ще зависи от конкретните финансови резултати на "Рапидо Експрес енд Лоджистикс" ЕООД", се казва още в съобщението.

Сделката трябва да премине през одобрението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Васил Атанасов, изпълнителен директор на "Рапидо", отказа коментар пред Money.bg преди приключването на процедурата.

В началото на февруари т.г. "Paпидo Eĸcпpec eнд Лoджиcтиĸc" OOД и "Д и Д Eĸcпpec" EOOД обявиха обединяване на капацитета си заради "динамичното развитие в сектора на куриерските услуги". Обявената днес сделка е подобна - настоящото ръководство на "Рапидо" ще продължи да управлява компанията поне още три години, а компанията ще остане самостоятелна като дъщерна на "Спиди" и ще се фокусира върху обслужване на електронната търговия. Дружеството ще запази името си и за клиентите няма да има промени.

"Paпидo Eĸcпpec eнд Лoджиcтиĸc" е основана през 2001 г., а през изминалата година има приходи от 18,2 милиона лева.

"Спиди" АД отчита 10,4% ръст на приходите за първото тримесечие на 2018 г. до 27,4 млн. лв. Чистата печалба за периода е 2,4 милиона лева, повишение от 110,4% спрямо същия период на миналата година.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари