Спецсъдът върна Маринела Арабаджиева в ареста

0
В продължение на месец и половина подсъдимата е била под домашен арест
В продължение на месец и половина подсъдимата е била под домашен арест

Специализираният съд е излязъл с решение на 15 юли за повторно задържане на бизнес дамата Маринела Арабаджиева, след като в края на май бе решено тя да бъде освободена незабавно от ареста, съобщи bTV.

В продължение на месец и половина подсъдимата е била под домашен арест в жилището ѝ, което не е напускала.

Прокуратурата изразява съмнение, че Арабаджиева може да се укрие или извърши престъпление. Мотивът за повторното задържане е неоснователен и адвокатите й определят действията срещу нея като репресия и нарушаване на човешките права. 

"Това решение е в противоречие със закона и конституцията, защото мярката за неотклонение е само, ако има опасност лицето да се укрие или да извърши престъпление. В противоречие и с всички принципи, не обслужва процеса, а очевидно обслужва друга цел", коментира Ина Лулчева, адвокат на Арабаджиева.

Припомняме, че на 1 април стана ясно, че Маринела  но после тази мярка беше отменена.Арабаджиева излиза под домашен арест, а съпръгът й Ветко остава в ареста. Тогава решението не беше окончателно.

Съпрузите са подсъдими по дело за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци и пране на пари. Те бяха екстрадирани от Барселона през май 2019 г. по искане на прокуратурата.

Впоследствие на няколко пъти различни съдии отказаха да пуснат Ветко Арабаджиев от ареста. Един от мотивите бе, че обвиненията срещу него не са разколебани и има риск на свобода хотелиерът да се укрие.

Решение за пускане на Маринела Арабаджиева под домашен арест имаше и по-рано и то бе мотивирано със здравословното й състояние,

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари