Спецпрокуратурата е съгласна и с парична гаранция за Георги Попов

1
Бил съдействал на разследването...
Бил съдействал на разследването...

Георги Попов съдейства на воденото разследване, ще настояваме за мерки „Задържане под стража“, „Домашен арест“ или „Парична гаранция“.

Това каза пред журналисти зам.-ръководителят на Специализираната прокуратура прокурор Ангел Кънев преди гледането на мярката на съдружника на Васил Божков – Георги Попов, предаде Агенция „Фокус“.

Обвиняемият Георги Попов бе приведен в България в рамките на екстрадиционно производство по искане на българската прокуратура до компетентните власти в Обединените арабски емирства. Точно поради това прокуратурата е длъжна, охранявайки правата на обвиняемия, да изправи същия пред съд за определяне на мярката му за неотклонение. Доколкото по делото му има доказателства за първоначалното му укриване пред разследващите органи, внасяме искане пред Специализирания наказателен съд за мярка „Задържане под стража“ или „Домашен арест“, коментира прокурор Кънев.

Той отбеляза, че са съобразили и обстоятелството, че той съдейства на воденото разследване. „Даде подробни обяснения. Съобразили сме и представени книжа и доказателства за здравословното състояние както на него самия, така и на неговите родственици възходящи. Според нас мярка „Парична гаранция“ в подходящ размер вероятно също би осигурила целите на мерките за неотклонение. Ходът на разследването е доста напреднал и наказателното производство е към своя край“, каза още прокурор Ангел Кънев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари