Спецпрокуратурата: Бойко Борисов е бил разпитан като свидетел по „Барселонагейт“

0
Получихме 219 страници от Испания по случая, заяви Христо Кръстев по време на брифинг
Получихме 219 страници от Испания по случая, заяви Христо Кръстев по време на брифинг Видео: NOVA

Бойко Борисов е бил разпитан в качеството му на свидетел по случая „Барселонагейт“.

Това съобщиха на извънреден брифинг от Специализираната прокуратура, предаде DarikNews.

219 страници на испански е получила Специализираната прокуратура във връзка с поисканата европейската заповед за разследване по "Барселонагейт", обяви Христо Кръстев, говорител на СП. Изготвен е спешен превод на документацията. Поставени са много въпроси от наблюдаващия прокурор, но в момента не можем да кажем нищо от съдържанието, защото е на испански, допълни Кръстев.

По повод твърдението на вътрешният министър, че в МВР са получени материали от Испания, наблюдаващият прокурор е разпоредил те да ни бъдат предоставени. До момента това не е направено, поискани са и данни от ДАНС, каза още Христо Кръстев. От ДАНС вече са постъпили документите в прокуратурата, но те са на английски и не пише кой е източник на тази документация, нито която е институцията, която ги е изготвила.

От спецпрокуратурата допълниха, че в документите действително има снимки. "Това са снимки от медийни публикации от България и Испания, наблюдаващият прокрурор е изисквал информация от ДАНС кой и на какво законово основание е изискал тази информация и кой е изпратил тази информация в България. Няма автор на този доклад, няма подпис или печат", категоричен беше говорителят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари