Спецоперация на полиция и жандармерия в Сливенско

0
В хода на акцията са задържани извършители на кражби и други престъпления
В хода на акцията са задържани извършители на кражби и други престъпления Снимка: МВР

В хода на акцията са задържани извършители на кражби и други престъпления

Спецакцията е проведена на 11 януари на територията на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. В операцията са включени екипи на „Зонално жандармерийско управление“ - Бургас и служители на ДГС в Котел и Твърдица.

Целта е ефективно противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите района, участъци, махали и квартали. Осъществен е контрол по спазване на Закона за движение по пътищата.

Извършени са проверки на обекти по отношение продажба, съхранение и транспортиране на дървен материал и дърва за огрев в землищата на Твърдица, Шивачево и района на Котел. Съставен е един акт по Закона за горите на собственик на обект са съхранение на дървен материал в Твърдица за липса на задължителното видеонаблюдение в обекта. В село Градец са установени случаи на незаконно придобити дърва за огрев в 3 части имота, за което са съставени актове. Не са констатирани други нарушения. С цел превенция на собствениците на обекти са съставени протоколи за предупреждение.

Не са констатирани нарушения при проверки в търговски обекти, намиращи се в град Сливен, Твърдица и Шивачево за нерегламентирана продажба на акцизни стоки и стоки с изтекъл срок на годност.

В хода на операцията в РУ - Котел са получени сигнали за кражба на мобилен телефон в село Жеравна и газов пистолет от частен имот в село Мокрен. В резултата на проведените незабавни действия извършителите са установени- криминално проявени мъже на 36 и 27 години. Задържани са за 24 часа. Вещите, обект на кражбите, са намерени и предадени. Образувани са досъдебни производства.

Разкрити са още пет домови кражби, извършени в различен период. Извършителите са установени и задържани, инкриминираните вещи са намерени и иззети.

По време на операция е получен сигнал за домашно насилие в село Градец. Задържан е мъж на 71 години, който е упражнил насилие спрямо съпругата си. На жената е предложена правна помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

47-годишен мъж е задържан за джебчийска кражба от криминалисти на РУ - Сливен. На 9 януари задържаният е откраднал портмоне и сумата от 50 лева от мъж на 75 години на бул. „Хаджи Димитър“ в град Сливен, близо до ЖП гарата. Направил е самопризнание и е върнал откраднатите вещи.

В хода на операция е установен лек автомобил „БМВ730“, обявен за издирване но ШИС с норвежки идентификатор. Установен е собственика на автомобила, мъж на 33 години от Сливен, който е обяснил начина на придобиване на превозното средство. Работата по случая продължава.

Задържан е криминално проявен мъж на 58 години от село Камен за кражба на множество чугунени форми за леене на метали на обща стойност около 3000 лева, от частен имот в град Сливен.

В РУ - Нова Загора са задържани двама извършители на кражба на лек автомобил „Хюндай“ в село Стоил войвода и извършител на кражба на мотопед от частен имот в град Нова Загора.

Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Твърдица по време на операцията. Извършена е проверка на лек автомобил „Мерцедес“. Той е спрян на път III-662, управляван е от мъж на 50 години от село Сборище. Водачът е предал доброволно плик, съдържащ вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

При осъществяване на контрол по спазване на Закона за движение по пътищата в хода на операцията са установени водачи, употребили забранени вещества. Съставени са 135 акта, 172 фиша и 26 електронни фиша за нарушаване на скоростните режими.

На бул. „Банско шосе“ е извършена проверка на 35-годишен мъж от село Самуилово, водач на лек автомобил „Ауди 80“. Пробата за употреба на наркотични вещества е показала положителен резултат. Водачът е задържан. Образувано е бързо производство.

На ул. "Джеймс Баучер" е извършена проверка на 35-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Ауди А4“. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 2,00 промила. Водачът е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари