Специални са не хората във властта, а данъкоплатците

3
Когато се движиш само с луксозни лимузини и нямаш контакт с хората, освен по партийни митинги, е логично да те е страх да излезеш от сградата на БНТ
Когато се движиш само с луксозни лимузини и нямаш контакт с хората, освен по партийни митинги, е логично да те е страх да излезеш от сградата на БНТ

Коментарът е от профила на Владислав Панев във "Фейсбук". Поводът е снощното извеждане с полиция от БНТ на Даниела Дариткова, председател на парламентарната група на ГЕРБ. Тя беше причакана на входа на телевизията от протестиращи и съпроводена от полиция през частен заден двор, на който се наложи да се среже телената ограда.

Когато се движиш само с луксозни лимузини и нямаш контакт с хората, освен по партийни митинги, е логично да те е страх да излезеш от сградата на БНТ. Много мислих какво точно я грозеше Дариткова, ако просто си беше тръгнала през главния вход. Щяха да ѝ покрещят, да я залеят с вода, в най-лошия случай с бира, и да си влезе в метрото.

Обаче тя няма как да го знае това, след като се е откъснала от реалния живот.

Представя си, че всички извън богоизбраните са изроди, които пият човешка кръв. Затова и шашмите с полицията, задните входове, дегизировката в стил Льо Клер от "Ало, ало"...

Аз съм всеки ден в метрото, трамвая и други видове обществен транспорт. Искам да успокоя колегите в парламента: Хората там не хапят, повозете се, поговорете, не живейте в измислен свят. Нищо страшно няма.

На снимката е австрийският президент от "Зелените".

Подобни снимки има и с президенти и премиери от много други цивилизовани държави.

И да повторя сентенцията: "Успешни държави не са тези, в които бедните имат личен автомобил. А тези, в които богатите ползват обществен транспорт".

А към "Дананиела" Дариткова и подобни - дразним се на привилегиите ви, защото това ви кара да се чувствате специални. А не сте. Специални сме данъкоплатците. И глупави, че ви издържаме.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари