Специализирана полицейска операция в Плевенско

25
Шест души са задържани при специализирана полицейска операция, проведена в Плевенска област
Шест души са задържани при специализирана полицейска операция, проведена в Плевенска област

Шест души са задържани при специализирана полицейска операция, проведена в Плевенска област

Образувани са пет бързи и едно досъдебно производство. За това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР).

Проверени са 348 души и 411 моторни превозни средства. Извършени са инспекции на тринадесет пункта за черни и цветни метали, десет заложни къщи, тринадесет автоморги, автосервизи и депа, на 21 питейни и увеселителни заведения, 25 търговски обекта. В областта са регистрирани седем престъпления, свързани с наркотици и с нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения са съставени 62 акта, както и 12 протокола по чл. 64 и чл. 65 от Закона за МВР, добавят от полицията в Плевен.

От там посочват, че акцията е насочена към противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. В нея са включени сили на всички районни управления, на Криминална, Икономическа, Пътна и "Охранителна полиция" при областната дирекция. Те са подпомогнати от служители на Държавно горско стопанство.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотици, на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и за спазване на скоростните режими.

Материалите от специализирана акция са докладвани в Районната прокуратура в Плевен. Работата по случаите продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    1984
    Който си носи Валидол в джоба е наркоразпространител!
  • 1
    2
    Ал Тафанах
    Защо само охранителна полиция е в кавички? Значи ли, че е по-бутафорна от останалите изброени?
  • 8
    1
    МП4
    Да ма фаните за макарите
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари