Спецакция на полицията край Благоевград

0
Засилени проверки на товарни автомобили и микробуси
Засилени проверки на товарни автомобили и микробуси Снимка: БНР

В хода на проверките се извършва засилен контрол върху товарни автомобили и автобуси

В хода на проверките се извършва засилен контрол върху товарни автомобили и автобусиНа Автомагистрала „Струма“ край Благоевград се провежда специализирана полицейска операция, координирана от ROADPOL, в сътрудничество с европейския орган по труда ELA за контрол на водачите на товарни автомобили и автобуси. Пътни полицаи от Областната дирекция на МВР-Благоевград осъществяват контрол върху употребата на алкохол и упойващи вещества от водачите и редовността на документите им.

„В хода на проверките се извършва засилен контрол върху товарни автомобили и автобуси. Това, което правят колегите от ОД на МВР е контрол върху използването на алкохол и упойващи средства, както и контрол за редовността на документите. Екипите са съвместни – от Пътна полиция, Автомобилна администрация и Инспекцията по труда“ – каза старши инспектор Дамян Владинов от Главна дирекция „Национална полиция“, предаде БНР.

Проверките на Инспекцията по труда са за спазване на трудовото законодателство - в случаи на международен превоз, законосъобразността за командироване на водачите в чужбина. Изготвени са декларации на няколко езика, тъй като проверките се извършват в присъствието на съответните контролни органи от европейския орган по труда, в случая от Гърция, Хърватия и Латвия “ – поясни Мартина Стойчева, старши инспектор в Инспекцията по труда – Благоевград.

Старши инспектор Дамян Владинов уточни, че проверките ще продължат до неделя, 19 юни. За около час и половина тази сутрин са проверени над 20 товарни автомобила, правят се алкохолни проби и тестове за наркотици. Нарушители не са установени. По същия начин български полицаи, представители на ДАИ и Инспекцията по труда са участвали в подобни проверки в гр. Брюж, Белгия през изминалата седмица. От българска страна не са установени нарушители, но има такива от Румъния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари