Спешните медици в Русе излизат на протест

0
Недоволството на медиците е свързано с неизплатените средства за КОВИД 19 и новата методика, както и с искания за достойно заплащане и промяна категорията на труд
Недоволството на медиците е свързано с неизплатените средства за КОВИД 19 и новата методика, както и с искания за достойно заплащане и промяна категорията на труд

Работещите в Центъра за спешна медицинска помощ в Русе излизат утре на протест заедно с колегите си от цяла България

 Недоволството на медиците е свързано с неизплатените средства за КОВИД 19 и новата методика, както и с искания за достойно заплащане и промяна категорията на труд, съобщава Русе Медиа.

До напрежението в системата се стигна след промяната в методиката, по която ще се изплащат бонусите за работа с пациенти с коронавирус, въведена от Здравното министерство. Досега спешните медици и работещите в ЦСМП получаваха твърдо 1000 лева на месец, ако са участвали в екипи, които са се отзовавали на сигнали за пациенти с коронавирус или със съмнение за коронавирус.

Занапред парите им ще зависят от броя на дадените дежурства в месеца, в които са ходили при доказано болен от Covid-19. Първоначално от тях се искаше да описват и прекараното време с болния по минути, но след среща с техен представител това изискване отпадна. Остана обаче изискването парите да са само за контакт с доказано болен, срещу което работещи в системата недоволстват, тъй като голяма част от заразените не са диагностицирани, когато линейките ходят при тях.

Спешните медици все още не са получили и допълнителните пари за юни, които се очаква да са по новата методика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари