Спешни медици в Пловдив: Положението с COVID-19 се влошава за часове

1
Много притеснени за развитието на ситуацията, а личните лекари абдикираха, обясняват те
Много притеснени за развитието на ситуацията, а личните лекари абдикираха, обясняват те Снимка: БТА

Изключително тежко дежурство карат лекарите от Спешна помощ днес.

От Центъра за спешна медицинска помощ в Пловдив съобщиха за „Марица“, че екипите реагират на множество сигнали, които се отнасят до колабирали в горещото време, но се увеличават и сигналите за пациенти с температура.

Положението се влошава буквално за часове и сме много притеснени за развитието на ковид ситуацията. Личните лекари отново абдикираха и всички сигнали се подават на 112,“ коментира дежурният лекар.

Половината от пациентите с грипоподобни симптоми, обслужени от екипите на Спешна помощ са оставени за домашно лечение. При останалите се е наложила хоспитализация.

Въпреки, че напоследък вирусът се разпространява предимно сред младите, дежурният лекар съобщи, че днес помощ от медиците са търсили и много възрастни пациенти с грипоподобни симптоми. Обаждания са постъпвали от старчески и социални домове, както и от затвора.

Ситуацията е много тежка за работещите в Спешна помощ, тъй като останалите сигнали не са престанали. Освен това е необходимо екипите да се обличат всеки път, когато ходят на адрес, което затруднява работата в горещото време.

Друг проблем е, че бързите тестове за ковид, които екипите правят по адресите не винаги отчитат правилно особено ако инфекцията вече се е развила към белите дробове. В такива случаи лекарите се чудят в какво отделение да поставят пациентите, чието състояние е усложнено, до излизането на резултатите от по-точните PCR анализи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук