Спазват ли заведенията и хотелите по морето здравните мерки

2
В Синеморец не бяха открити нарушения при направените проверки
В Синеморец не бяха открити нарушения при направените проверки

Спазват ли се мерките по заведенията и хотелите по морето? Това провери главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, предава БНТ

 Той посети Синеморец, за да се увери има ли повод за притеснение сред туристите.

След среща с хотелиери и ресторантьори от Царево, Ахтопол и Синеморец, главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев остана доволен от създадените противоепидемични мерки по морето.

С брашна е уточнил и системата за действие при установен летовник със симптоми на коронавирус.

Доц. д-р Ангел Кунчев, гл. държавен здравен инспектор:" Ясна е организацията при евентуално възникване на инцидента, на случай, независимо при персонал или гости, как да се реагира, къде може да се направи изследване, така че да може нормално да стартира сезона в Синеморец".

От здравната инспекция провериха и спазването на мерките в заведенията в Синеморец. Нарушения не бяха открити.

Иван Богданов, управител на заведение: "Всеки ден на три часа се дезинфекцира целият ресторант. След като станат клиентите от масата също на момента се дезинфекцира. Отстояние имаме и табели, както виждате навсякъде".

Именно спазването на мерките може да ограничи заразата, смятат и хотелиерите в региона. Оптимисти се и за това сезонът да се удължи до октомври.

Мария Инджова, хотелиер: "Примерно Ахтопол е градът с най-силно и дълготрайно слънцегреене на Балканския полуостров, което предполага, а и всъщност е факт, че октомври месец е много добър сезона. Тоест времето е много добро".

През септември и октомври започва и най-активният риболовен сезон, което според бранша също е вид туризъм, тъй като повечето хора идват от вътрешността на страната.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари