Спасителят, в хотела, в който пострада дете, нямал лиценз

0
Момиченцето, което бе ранено от джакузи в хотел “Адмирал” на “Златни пясъци”, бе изведено вчера от изкуствената кома
Момиченцето, което бе ранено от джакузи в хотел “Адмирал” на “Златни пясъци”, бе изведено вчера от изкуствената кома

Момиченцето, което бе ранено от джакузи в хотел “Адмирал” на “Златни пясъци”, бе изведено вчера от изкуствената кома и за кратко могли да я видят баща ѝ Христо и майка ѝ Никол.

Няма обаче промяна в състоянието на 4-годината Изабела и все още съществува опасност за живота ѝ, каза пресаташето на варненската болница “Св. Анна” Дияна Желева, пише 24 часа.

"Спасителят в басейна на хотелАдмирал” е работел без разрешително от БЧК", заяви шефът на организацията във Варна Илко Раев. "Направихме проверка и установихме, че не сме издавали нито един сертификат за тази година на спасител за “Адмирал”, заяви той.

Експерти по водно спасяване са били изпратени от Раев на проверка в хотела, но не ги пуснали в него. Очаква се до края на седмицата комисията на БЧК все пак да направи оглед и да се запознае отблизо с обстоятелствата, при които се е случил инцидентът.

Тръбата, която е всмуквала вода, за да отиде тя за пречистване, е била без предпазна решетка, каза пред Нова тв майката на момиченцето. “Нямаше никакви табели с предупреждения, че има някаква опасност”, заяви тя.

Водни спасители коментираха пред БНР, че най-вероятно причината за произшествието е небрежност - решетката на водната помпа е била махната, за да се почисти джакузито, и след това не е била поставена, което може да коства човешки живот. Дали това е така, трябва да изясни разследването.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари