Спасителният отряд от река Девинска продължава мисията си

0
За втори път момчетата, които вече имат своеобразен фенклуб от цялата страна, отидоха на реката, за да пуснат риба
За втори път момчетата, които вече имат своеобразен фенклуб от цялата страна, отидоха на реката, за да пуснат риба Снимка: Фокус

За втори път момчетата, които вече имат своеобразен фенклуб от цялата страна, отидоха на реката, за да пуснат риба

Спасителният отряд от Девинска река продължава с мисията си. А тя, мисията по възстановяване на екосистемата след екокатастрофата в градската част на реката, е възможна най-вече заради уникалния хъс и воля на тези деца за пример.

За втори път момчетата, които вече имат своеобразен фенклуб от цялата страна, отидоха на реката, за да пуснат риба, съобщи Агенция Фокус. На снимката е и Валери Мишев – ученик в девети клас на гимназия "Христо Ботев" в Девин. Същото момче, което беше заснето на един от кадрите вечерта след отравянето на всичката жива риба от "Девин" ЕАД и в продължение на часове събираше умряла пъстърва. Валери състезава се с мъжете в националния шампионат по спинингов риболов на пъстърва. На 4-и август вечерта той и останалите от "дрийм тима", отговорно прибраха от реката десетки килограми мъртва риба.

Всички момчета са ученици в едно и също училище и през ваканцията всеки ден са на реката в обособената зона за спортен риболов в режим "Хвани и пусни". Участват и в републиканските състезания за улов на пъстърва с изкуствени примамки за мъже, като въпреки възрастта си, се представят завидно добре.

Второто зарибяване бе финансирано от НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България", а пъстървата донесоха от рибарника на язовир Тошков чарк, който се стопанисва от НЛРС. На него присъстваха главният инспектор в отдел "Рибарство и контрол"– Смолян Петко Джуков и Найден Байрактаров – главен специалист към ИАРА – Смолян.

Кадрите са ни предоставени с любезното съдействие на председателя на местния клуб по спортен риболов Христо Пейков, който анонсира и предстоящо състезание. То ще е по спинигов риболов на пъстърва с изкуствени примамки за деца и юноши. Планирано е да се проведе в два дни в началото на септември, като следващата седмица започва и записването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари