Спасител: Деца до 12-годишна възраст да не влизат сами във водоемите

1
Язовирите и езерата са опасни, защото горният слой на водата е топъл и подвежда хората, каза Васил Алексиев
Язовирите и езерата са опасни, защото горният слой на водата е топъл и подвежда хората, каза Васил Алексиев Видео: NOVA

Язовирите и езерата са опасни, защото горният слой на водата е топъл и подвежда хората, каза Васил Алексиев

Непознаването на обстановката, в която отиваме, неумението да си помогнем и незнанието как да помогнем на другия са опасни”. Това каза Васил Алексиев, инструктор Водно спасяване БЧК - Бургас, предава NOVA. Думите му са след като две деца се удавиха в язовир Камчия на 15 юли.

Язовирите и езерата са опасни, защото горният слой на водата е топъл и подвежда хората. Много от езерата са обрасли с водорасли, което затруднява плуването. Има камъни, скали, което допринася за по-трудното влизане, излизане”, каза Алексиев.

Той припомни правилата за водно спасяване на БЧК - деца до 10-12-годишна възраст да не бъдат оставяни сами да се къпят във водоеми. Винаги трябва да бъдат с придружител - дали родител, дали познат.

Има инструкция от МС, според която всички водоеми трябва да са обезопасени - минимално, средно и максимално. За обезопасяване – трябва да бъдат обозначени скали, тиня, водорасли, за да може хората да са максимално информирани”, допълни Васил Алексиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари