Спасиха живота ми, но бебето ми почина!

0
Една майка сподели сърцераздирателния си опит от една извънматочна бременност, надявайки се да помогне на останалите жени
Една майка сподели сърцераздирателния си опит от една извънматочна бременност, надявайки се да помогне на останалите жени Видео: Кери Стедман

Една майка сподели сърцераздирателния си опит от една извънматочна бременност, надявайки се, че повиши вниманието и ще предупреди останалите жени, които имат подобни симптоми.

Кери Стедман от Ирландия споделя историята си за извънматочната бременност във видеоклип, който е изгледан над 83 000 пъти само за три дни, сподели Dama.bg.

34-годишната Кери разбрала, че е бременна в края на 2015-та година, а само няколко седмици по-късно се оказало, че бременността й е извънматочна.

Майката на три деца пропуснала знаците и страдала от разкъсана матка и вътрешен кръвоизлив, преди да припадне в тоалетна и да бъде отведена по спешност в болница.

Какво е извънматочната бременност?

Извънматочната бременност е често срещано състояние, понякога животозастрашаващо, което засяга 1 на всеки 80 бременности.

Случва се, когато оплодената яйцеклетка попадне извън утробата. Най-често това се случва във фалопиевата тръба, но понякога мястото на извънматочната бременност не може да бъде уточнено.

За съжаление не е възможно яйцеклетката да бъде преместена в утробата и да се развива нормално.

Симптомите включват:
- Пропуснат или закъсняващ цикъл
- Вагинално кървене
- Болки в корема
- Болки в раменете
- Проблеми с уринирането
- Припадъци

С малко информация за състоянието по това време, тя решила да сподели историята си, за да повиши вниманието.

Започва с думите: „Зад всяка извънматочна бременност има по една жена, която иска да разкаже историята си. Това е моята“.

Тя разказва, че е започнала да кърви на 9-ти декември 2015, само месец след като научила, че е бременна.

Два дни по-късно й бил направен скенер и й било съобщено, че най-вероятно бременността е извънматочна. Била приета в болница, без да знае какво точно се е случило.

Припаднах и бях откарана в родилното. Спасиха живота ми. Бебето ни почина“, пише тя.

Кери разказва, че е преминала през широк спектър от емоции – от гняв до вина и самота.

Нямаше към кого да се обърна за подкрепа. Тъй като този проблем често е игнориран“, продължава тя.

В памет на бебето ни, искаме да променим това. Извънматочната бременност е животозастрашаващо състояние. То е водещата причина за смърт в началото на бременността. Една на всеки 80 бременности е извънматочна“.

В края на клипа си, тя добавя: „Моля ви, споделете, за да повишим вниманието към проблема и вероятно да спасим човешки животи! Благодаря ви!“.

Смелата майка сега набира пари, участвайки в маратон. Средствата ще бъдат предоставени на фонда за извънматочна бременност.

Десетки жени коментират видеоклипа, хвалейки Кери за това, че споделя историята си и разказвайки за техния опит с подобни проблеми.

Целта на Кери е да накара жените да заговорят за симптомите на извънматочната бременност, преди да е твърде късно.

Цялото послание на Кери:

"Зад всяка извънматочна бременност има по една жена, която иска да разкаже историята си. Това е моята.

През ноември 2015 научих, че съм бременна – бях в екстаз. Започнахме да планираме и да се подготвяме за разширяващото се семейство.

На 9-ти декември започнах да кървя. Мислех, че е спонтанен аборт. На 11 декември бях на скенер и ми беше казано, че вероятно е извънматочна бременност. Бях приета в болница, без да знам какво точно се случва.
Припаднах и бях приета в спешното отделение. Спасиха живота ми. Бебето ни почина. Аз за малко не починах. Това е всичко, което ни остана (Кери държи снимка от скенера).

Чувствах се вцепенена. Излекувах се физически от операцията и мъката ме превзе – гняв, завист, вина, тъга, самота, безпомощност, празнота.

Нямаше към кого да се обърна за подкрепа. Тъй като този проблем често е игнориран. В памет на бебето ни ни, искаме да променим това.

Извънматочната бременност е животозастрашаващо състояние. То е водещата причина за смърт в началото на бременността.

Една на всеки 80 бременности е извънматочна. Симптоми: Пропуснат или закъсняващ цикъл, вагинално кървене, болки в корема, болки в раменете, проблеми с уринирането, припадъци.

Моля ви, споделете, за да повишим вниманието към проблема и вероятно да спасим човешки животи! Благодаря ви!“.

Източник: Dama.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари