Историята на първото бебе в България, родено след лечение на рак на матката

1
Казаха, че никога няма да стана майка, сподели Симонета
Казаха, че никога няма да стана майка, сподели Симонета Видео: bTV

Това, което казваха, че няма да стане - стана, каза Симонета Нешева, майка на 8-месечната Красима

В Деня на покровителя на семейството Свети Мина - историята на първото бебе у нас, родено след успешно лечение на рак на матката.

През 2019 година Симонета чува диагноза, която разбива най-голямата ѝ мечта.

Казаха, че никога няма да стана майка. Невъзможно с тази болест - рак на матката, карцином на ендометриума“, каза Симонета Нешева, майка на 8-месечната Красима, предаде bTV.

Тя не се отказва. След като чува няколко лекарски мнения, че трябва да отстранят матката ѝ, тя почуква на вратата на последната ѝ надежда – д-р Георги Стаменов.

Влязох в кабинета му и казах - „Докторе, искам да стана майка“. И той каза - „Добре, ела да те прегледам“. Аз никога няма да ги забравя тези думи. Той беше първият доктор, който каза „добре“. Оттам започна нашето приключение“, обясни Симонета.

Д-р Стаменов и екипът му прилагат медикаментозно и оперативно лечение, за да преборят рака и да съхранят матката.

В началото на тази година Симонета ражда Красима.

Когато ми я дадоха, в първите минути след раждането, тогава си отдъхнах. Казах си – ето, случи се. Това, което казваха, че няма да стане - стана! И всичко се промени, всичко! И животът ти започва отначало“, казва майката.

Историята на Симонета е символ за това, че човек, когато вярва в мечтите си и вярва на доктора си, нещата му се получават. Може би и вярата в Господ има голяма роля в това“, посочи д-р Георги Стаменов, специалист по репродуктивна медицина.

От февруари съхранението на матката при ранни форми на рак е заложено в препоръките на Европейската асоциация по онкогинекология, което дава надежда на жени като Симонета да чуят „мамо“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Силвия
    Респект! Поклон пред силата на майката!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари