Спасиха окото на ранената полицайка

0
Лекари извадиха парче стъкло от окото на 24-годишната служителка на жандармерията
Лекари извадиха парче стъкло от окото на 24-годишната служителка на жандармерията Видео: BiTelevision

Лекарите спасиха окото на 24-годишната служителка на жандармерията, която вчера пострада тежко при мача “Левски-ЦСКА”.

Дясното око на жената ще остане с увредено зрение от самоделното взривно устройство, избухнало в сектора на Левски. По случая полицията задържа близо 40 запалянковци.

Началото на второто полувреме – ЦСКА вече водят с 2 на 0. Идва и първият гол във вратата на “червените”. Сектор Б ликува. Около 1000 служители на жандармерията се грижат за сигурността на стадиона.

Почти всяко едно събитие от този тип – мероприятие, протести, ние винаги сме на първа линия. Жандармерията е специализираната структура на МВР, която се занимава с това нещо”, посочва Румяна Христов, младши инспектор в дирекция „Жандармерия“ – ГДНП

Част от полицейските екипи, в резерва, са в тунела под сектора. Неочаквано самоделна бомбичка чупи стъклопакета на вратата. При взрива политат стотици стъкълца. Едно от тях е фатално за 24-годишната служителка на жандармерията.

Ранената жена е откарана в спешния кабинет на ИСУЛ – налага се спешна операция. Повече от 2 часа през нощта лекарите се опитват да спасят окото й.

Една добра и успешна операция. Парчето е 2-3 милиметра, така че ⅕ от дължината на окото е чуждо тяло. Окото е спасено, но за възстановяване на зрението ще трябват още операции“, каза Борислав Кючуков началник клиника по очни болести, ИСУЛ

Полицията разглежда случая като нападение над жандармерията. А за футболния клуб предстоят наказания.

Източник: bitelevision.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари