Спасиха елен лопатор от отводнителен канал в Крумовград

0
Причината еленчето да озове в безизходица били хищници
Причината еленчето да озове в безизходица били хищници Снимка: Getty images

Причината еленчето да озове в безизходица били хищници

Пожарникари в Крумовград спасиха елен лопатар, паднал в отводнителен канал. Според горски служители, то е било подплашено от хищници. Животното случайно е забелязано в отводнителен канал от работници в един от шивашките цеховете в Крумовград.

"Една от жените слезе и каза, че има нещо вътре. И нещото се оказа еленче, което се бутна още по-навътре", каза Огнян Моллов пред Bulgaria ON AIR.

Веднага подавали сигнал до Пожарната.

"Малко бяхме по-предпазливи, защото все пак е диво животно, не е свикнало с хора и действахме по-внимателно", заяви пожарникарят Михаил Димитров.

Единият от огнеборците слязъл в затворената част на канала при животното.

"С подръчни средства се опитахме да импровизираме една рампа, за да можем да го подканим да излезе. Но то като стигна средата на канала, си скочи само и излезе", сподели огнеборецът Веселин Саръев.

Оказва се, че еленчето е част от наскоро разселено стадо в района. Причината да се озове в безизходица били хищници.

"Има вълци, чакали... Подплашват ги и те не се чувстват спокойни и идват в града. Свикнали са с хора, понеже са взети от резервати", убеден е лесничеят от ДГС Крумовград Емил Емилов.

Животните обикаляли града през последните дни. Горските служители увериха, че ще направят всичко възможно да върнат всички елени обратно в стадото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари