Спад в туризма в България

0
годиНиколина Ангелкова: Годината е била изключително трудна заради тежкия летен сезон
годиНиколина Ангелкова: Годината е била изключително трудна заради тежкия летен сезон

Около 3% е общият спад в туризма в България за тази година, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите й, годината е била изключително трудна заради тежкия летен сезон. „Всички големи общини, всички големи градове отчетоха ръст в туризма, но знаете, че летният туризъм формира 60-70% от брутния вътрешен продукт и изобщо от туризма в България. България е позната като дестинация за лято и море и спадът, който имахме в летния сезон, не можа да компенсира напълно”, коментира Ангелкова, предаде "Фокус".

По думите й спадът на морския туризъм е 7.2% от юни до септември. Тя обясни, че се полагат много усилия страната ни да си върне руските туристи. "Тези наши усилия вече се увенчават с успех, защото има информация от водещи руски туроператори, включително от техни изказвания по медиите, че за следващото лято очакваме ръст от около 30% на руските туристи”, каза още министърът на туризма. Тя уточни, че през следващата година й предстоят няколко посещения в Москва.

По думите й, през януари предстои и посещение на руския министър. „Предстои да финализираме стъпките, които сме предприели по отношение на облекчаване на визовите процедури за руски туристи, но нека да финализираме нашите предложения, за да можем когато вече сме готови да ги обявим”, каза още министърът на туризма. По думите й, целта на министерството е това да стане най-късно през януари, за да може да се стимулира летният туризъм, за който руснаците са много важни.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари