СОУЕЕ отбеляза своя 55-годишен юбилей

0

На 13 юни, в СОУЕЕ се проведе извънкласно мероприятие „С любов към българската наука“.

То е част от проекта „И ний сме дали нещо на света“ и е посветено на 55-годишния юбилей на училището.

„Нека поне за малко се почувстваме горди, че сме българи, защото света такъв, какъвто го познаваме, нямаше да съществува, ако не бяха българите. Нашите изобретатели са се осмелили да прекрачат сфери от бита, които са били немислими до момента. За съжаление обаче голяма част от родните открития са направени от хора, живеещи и работещи извън България“. С това обръщение към аудиторията започна водещият. Чрез увлекателни разкази учениците запознаха своите приятели с живота и откритията на български химици и физици, допринесли за развитието на световната наука.

Габриела Стойнова разказа за срещата си с професор Минко Балкански – световноизвестен физик, живеещ във Франция. Заедно със Симона Георгиева, те са участвали в обучение, организирано от фондация „Миню Балкански“.

За да бъде по-интересно, разказите бяха прекъсвани от забавни химични и физични експерименти. Накрая присъстващите трябваше да покажат какво са научили, решавайки кръстословица. Естествено отличилите се със знания, получиха награди.

Мероприятието се проведе в новия кабинет по химия и беше организирано от учителите по физика и химия –Стефка Георгиева и Анка Билчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари