70 години професионализъм!

0

С тържествен водосвет и награждаване на класиралия се трети в Регионалния кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ отбор на училището, Професионална гимназия по транспорт даде начало на инициативите, посветени на 70-годишния си юбилей.

През първия ден възпитаници на гимназията и гости присъстваха на демонстрации на екологични автомобили, представени с любезното съдействие на Русенския университет „Ангел Кънчев“, наблюдаваха майсторско управление на подемно-транспортна техника, осигурена от фирма „ЕЛ“, самите ученици показаха уменията си да оперират подобна техника. Ученици от специалност „Автомобилна мехатроника“ направиха кратка презентация за обучението, което преминават по проект „ДОМИНО“- използването на швейцарския опит и експертиза в дуалното професионално образование, провеждан в рамките на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Най-атрактивната част, по традиция, беше управлението на автомобил, в което се включиха най-малките възпитаници на гимназията – учениците от осмите и девети класове.

За втория ден на програмата, 17.04.2019 г. е предвидено награждаване на най-добрите творби, представени в обявения от гимназията конкурс за рисунка „Автомобил на бъдещето“. Ще бъдат представени обновените кабинети за професионална подготовка; ще се проведе и авто-вело шоу, с елементи на състезание. Желаещите ученици от други училища в града също могат да се включат в шоуто.

Мероприятията, посветени на юбилея на гимназията, ще приключат в четвъртък, 18.04.2019 г. с тържествено шествие и концерт в Канев център – Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари