Социалният министър: Увеличава се обхватът на хората с целеви помощи

0
Предвижда се над 530 00 души с ниски доходи да получават всяка година пакети с храна от държавата.
Предвижда се над 530 00 души с ниски доходи да получават всяка година пакети с храна от държавата. Видео: bTV

Предвижда се над 530 00 души с ниски доходи да получават всяка година пакети с храна от държавата

Увеличава се обхватът на хората с целеви помощи. Предвижда се над 530 00 души с ниски доходи да получават всяка година пакети с храна от държавата.

Това заяви на брифинг вицепремиера и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров, предаде bTV 

Имаме три основни приоритета: използването на всички възможни ресурси, така че да осигурим подкрепа на хората и семействата с ниски доходи в предстоящите месеци. Една от съществените мерки в тази посока е вече одобрената от мен програма за храни и основно социално подпомагане. По програмата предвиждане над 530 000 души с ниски доходи да получат всяка година пакети с храни и хигиенни материали“, добави той.

Предвижда се целогодишно предоставяне на топъл обяд за над 50 000 нуждаещи се.

Ще се стремим да усвоим изкуството на малките крачки, които имат голямо отражение върху живота на всеки един от нашите граждани. Ориентираме се към ограничаване на негативните ефекти на кризите върху жизненото равнище и пазара на труда в България. Линията на бедност да се обвърже със социалните помощи - да стане 504 лв.“, добави Лазаров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    daskal
    На мен ми стига само това усмихващо се и позиращо за снимките коте, барнато в бяло. То ме изпълва с мисли най-вече за социално слабите, нуждаещи се от помощ.
  • 7
    2
    Геро
    Този комуноиден и невзрачен мушмурок, провиращ се в МТСП при почти всяко управление като зам. министърче, забълбука на червена свирка за даване на помощи. А пари откъде, след като толкова милиарди пр100 и сие опапаха. Дрън - дрън малки крачки и линя на бедност .... Кои са тези с ниските доходи, които ще получават помощите и хигиенните ви материалчета, защо не посочите точно групите, след като знаете броя на хората? Колко поколения напред трябва да плащат тези милиарди за предизборната ви червена пропаганда?
  • 21
    1
    Бат Георги
    Айде отново лакърдии за "помощи". АСП е една от най-корумпираните и нищо правещи институции в държавата. 2000-те години в Русе имаше не една и две служителки, които си присвояваха детските(семейните) надбавки(помощи) на българските майки. А в крайна сметка имаше само една(1) служителка на АСП, която беше осъдена, другите с тези пари си направиха бизнеси, сега вече си харчат пенсиите. Защо мислите, че хората продължават да се евакуират от тази територия, въпреки че в западна Европа е "криза"? И най-тежката икономическа криза на запад, не е способна на това да унищожи до такава степен една държава, както схемаджиите в България.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари