Солисти от вокална група "Слънце" с призови места в "Sofia Grand Prix" 2016

0
Участниците в конкурса „SOFIA GRAND PRIX“ 2016 бяха предварително селектирани, като задължителното условие беше да са носители на призови награди от международни конкурси
Участниците в конкурса „SOFIA GRAND PRIX“ 2016 бяха предварително селектирани, като задължителното условие беше да са носители на призови награди от международни конкурси

Солисти от Детска вокална група „Слънце“ към Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Константинова завоюваха призови места в Международния конкурс “SOFIA GRAND PRIX” 2016, който се проведе от 15 до 18 септември в София.

На сцената се представиха едни от най-талантливите деца на България, Русия, Молдова, Украйна, Сърбия, Румъния и др.

В първа възрастова група, 8-годишната Кристина Баракова спечели второ място и сребърен медал, а с изпълнението си на песента „Повей, ветре” на Паша Христова получи диплом и отличие с приза за „Най-добро изпълнение на българска песен”, както и покана за участие в престижен международен конкурс в Италия, за който таксите ще бъдат поети изцяло от организаторите на конкурса.

В същата възрастова група, Полина Георгиева (8 г.) завоюва трето място и бронзов медал. При по-големите, 12-годишната Анна Друмева бе отличена с първо място и златен медал и бе поканена да пее на сцената на Гала концерта по време на тържествената церемония по връчване на наградите. Членовете на журито бяха от Молдова, Италия, Русия, Сърбия и България.

Участниците в конкурса „SOFIA GRAND PRIX“ 2016 бяха предварително селектирани, като задължителното условие беше да са носители на призови награди от международни конкурси. И трите талантливи деца от Детска вокална групаСлънце“ получиха правото да участват, след като спечелиха награди Гран При и първи места на международни конкурси в Румъния и Италия през 2016 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари